Jabłkowe "kanapki" z masłem orzechowym
13:58Łatwa, banalna przekąska podana w szczególny sposób- kanapka jabłkowa sławna już chyba na całym internecie. Pyszna i bardzo pożywna w sam raz jako przekąska do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy. Możecie ją podawać z dowolnymi dodatkami tj. orzechy, płatki rodzynki, żurawina, miód itp.
Oto moja propozycja, zachęcam do wypróbowania :)
Potrzebujemy:
- duże jabłko
-2 łyżki masła orzechowego
-1 łyżkę miodu
-1 łyżeczka cynamonu
-dodatki: orzechy, płatki, rodzynki
Jabłko umyć. Następnie usunąć gniazda nasienne (jeśli nie masz drylownicy do jabłek to najpierw je pokrój a następnie wytnij gniazdo nasienne małym nożykiem) i pokroić na 6 średniej grubości plastry. Na 3 plastry nałożyć masło i miód, posypać dodatkami. Przykryć pozostałymi składnikami tworząc kanapki. Tak przygotowane kanapki możesz zjeść od razu lub zabrać ze sobą w szczelnym pojemniczku.
2 komentarze
taka kanapkę to zjadłabym ze smakiem!
OdpowiedzUsuńJest pyszna polecam ;)
OdpowiedzUsuń